Menu
Dvoubarevný pudink (popis pracovního postupu) (2)
Dnes jsem se vám rozhodla popsat můj oblíbený dezert - dvoubarevný pudink s příchutí vanilky a jahody. Jeho příprava je velmi rychlá a k jeho výrobě potřebujete pouze základní ingredience, které s největší pravděpodobností najdete u sebe doma v kuchyni.
Co budeme potřebovat?
- 1 velký hrníček
- 1 větší průhlednou misku
- 1 litr polotučného mléka
- 1 jahodový a vanilkový pudinkový prášek
- cukr
- piškoty
- ovoce dle vaší chuti
A přibližně 60 minut volného času...
Pracovní postup:
Nachystáme si dva pudinkové prášky. Doporučuji vanilkový a jahodový, protože mi tahle kombinace přijde nejchutnější. Kvůli co nejlepšímu efektu uvaříme nejprve ten jahodový.
Připravíme si velký hrníček, do kterého nalijeme cirka půl litru mléka a poté přidáme jahodový prášek. Při vaření mícháme, dokud nám pořádně nezhoustne. Můžeme mezitím přidat i cukr podle chuti.
Než nám první pudink jemně vychladne, uvaříme stejným způsobem i ten vanilkový.
Jakmile máme oba hotové, přichystáme si větší průhlednou misku. Při nalévání první vrstvy pudinku můžeme do misky přihodit i nějaké piškoty či ovoce. Mně v pudingu nejvíce chutnají kompotované mandarinky s piškoty, které koupíte skoro v každém obchodě, ale vy si samozřejmě vyberte podle sebe.
Horní vrstva by měla být vanilková, aby lépe vynikl náš umělecký výtvor. Ke konci můžeme pudink dozdobit nakrájenou čokoládou, lístkem máty nebo čímkoliv, co vám chutná.
Před podáváním doporučuji náš výtvor nechat v ledničce alespoň 30 minut odstát, aby byl krásně uležený a vychlazený.
Snad vám i hostům bude pudink chutnat stejně jako nám v rodině. Přeji dobrou chuť všem, kteří si zkusí tuhle dobrotu uvařit!
Zdroj: Jindra Čižinská, 01.12.2022
Diskuse ke slohové práci
Dvoubarevný pudink (popis pracovního postupu) (2)
Štítky
bruslení vzhled blízká osoba výminkáři krédo Viděla jsem vraždu Zasvěcování srdce co vidím z okna fantasy Karel Nový fight club líčení jaro Van Gogh safira podzimní počasí máj stručný rozbor dvě hvězdy silvestr kniha jobova nervozita hodnota člověka jogurt Borovička přivítali jsme otec brown relikvie proč je nebe modre temný stín filipa alois Mrštík
Doporučujeme
Server info
Počítadlo: 734 499 488
Odezva: 0.05 s
Vykonaných SQL dotazů: 3
Návštěvnost: TOPlist.cz - školství › Český-jazyk.cz
© 2003-2025 Český-jazyk.cz - program a správa obsahu: Ing. Tomáš Souček, design: Aria-studio.cz Autoři stránek Český-jazyk.cz nezodpovídají za správnost obsahu zde uveřejněných materiálů! Práva na jednotlivé příspěvky vlastní provozovatel serveru Český-jazyk.cz! Publikování nebo další veřejné šíření obsahu serveru Český-jazyk.cz je bez písemného souhlasu provozovatele výslovně zakázáno! Užití výhradně jen pro osobní účely je možné.
Mapy webu Čtenářský deník - Životopisy - Čítanka - Spisovatelé Důležité informace Podmínky používání - Vyloučení odpovědnosti - Nastavení soukromí