Menu
Restaurace U Daňka
- článek s prvky recenze
- poznámka k tématu: jedno ze zadání písemné práce z češtiny pro maturitu 2017 (podzim) znělo Kam na dobré jídlo a jednalo se o recenzi libovolné restaurace, jejíž návštěva je doporučena čtenářům časopisu Labužník (funkce výchozího textu inspirativní)
Kam na dobré jídlo
Restaurace U Daňka, nacházející se v ulici U Lípy nedaleko brněnského náměstí, láká svými tradičními staročeskými pokrmy miliony milovníků dobrého jídla z Čech i ze zahraničí. Od roku 2016, kdy byla restaurace poprvé otevřena pro širokou veřejnost, její popularita jen vzrůstala a restauraci se dařilo nadmíru skvěle.
Nejen čeští turisté, ale dokonce i turisté z celého světa tuto restauraci navštěvují, aby ochutnali tradiční česká jídla - kachnu se zelím a houskovými knedlíky, svíčkovou na smetaně či daňčí guláš, jenž se stal hlavním lákadlem restaurace. A není se čemu divit. Myslím si, že málokde ochutnáte tak výborně uvařený a dochucený daňčí guláš jako právě v restauraci U Daňka.
Jsem si jistá, že snad každý, kdo do restaurace U Daňka zavítá, musí zažít nevídaný gastronomický zážitek, na který jen tak nezapomene. Kuchaři v restauraci jsou profesionálové, mnozí z nich studovali na světoznámých kulinářských školách. Jídla, jež vaří, jsou výborně dochucená, a jak se říká, vždy uvařená s láskou. Hlavní prioritou restaurace je spokojenost zákazníků, o čemž svědčí nejenom výtečné pokrmy, ale i rychlost a zdvořilost obsluhy a příjemné moderní prostředí.
Současná pandemie ovšem restauraci velmi negativně zasáhla. Zatímco v lednu tohoto roku navštívilo restauraci více než 400 hostů denně, v tomto měsíci zavítá k výdejnímu okénku restaurace stěží pár jedinců. Personál restaurace však vymyslel plán, jak tržby restaurace alespoň trochu navýšit. Nově si mohou lidé nechat jídlo z restaurace dovézt domů. Rozvážková služba zatím funguje jen v Brně a okolí, majitelé restaurace však uvažují o jejím rozšíření i do dalších měst, neboť se plán ukázal jako úspěšný a tržby se nepatrně zvedají.
Podle mého názoru by pokrmy nadaných kuchařů restaurace U Daňka měl ochutnat za svůj život každý milovník jídla. Doufejme, že se restaurace ze současné situace vzpamatuje a bude připravovat tradiční staročeské pokrmy pro své zákazníky ještě mnoho let. Myslím si, že přijít o tak skvělou restauraci by byla velká škoda.
Zdroj: Kateřina, 24.10.2020
Diskuse ke slohové práci
Restaurace U Daňka
Štítky
kosmova kronika trapne chvile eduard Mirákl Bukowski změna školy hůrce šlitr monolog, dialog Žebrácká opera grimm oliverův příběh S.Beckett marry poppins zmatení citů CORINNE HOFMANNOVÁ přijímací pohovor Jaroslav Hilbert Kantůrková Brett bohumil nohejl pranostika statečnost Klobása 007 české znělky lyricko epicky pavouk můj kluk Neříkej hop stifter
Doporučujeme
Server info
Počítadlo: 713 432 029
Odezva: 0.04 s
Vykonaných SQL dotazů: 3
Návštěvnost: TOPlist.cz - školství › Český-jazyk.cz
© 2003-2024 Český-jazyk.cz - program a správa obsahu: Ing. Tomáš Souček, design: Aria-studio.cz Autoři stránek Český-jazyk.cz nezodpovídají za správnost obsahu zde uveřejněných materiálů! Práva na jednotlivé příspěvky vlastní provozovatel serveru Český-jazyk.cz! Publikování nebo další veřejné šíření obsahu serveru Český-jazyk.cz je bez písemného souhlasu provozovatele výslovně zakázáno! Užití výhradně jen pro osobní účely je možné.
Mapy webu Čtenářský deník - Životopisy - Čítanka - Spisovatelé Důležité informace Podmínky používání - Vyloučení odpovědnosti - Nastavení soukromí