ČESKÝ JAZYK Literatura aneb studentský underground - čtenářský deník, životopisy, čítanka, slohové práce, slovníček pojmů - www.cesky-jazyk.czwww.cjl.cz | www.literka.cz Publikování nebo další veřejné šíření obsahu serveru Český-jazyk.cz je bez písemného souhlasu provozovatele výslovně zakázáno! Užití výhradně jen pro osobní účely je možné.



Menu

   
­­­­
Hodnocení práce slohovky

Aktuální známka: 2.00
Hodnoceno: 4x Prosím, ohodnoť práci

Restaurace U Daňka

  • článek s prvky recenze
  • poznámka k tématu: jedno ze zadání písemné práce z češtiny pro maturitu 2017 (podzim) znělo Kam na dobré jídlo a jednalo se o recenzi libovolné restaurace, jejíž návštěva je doporučena čtenářům časopisu Labužník (funkce výchozího textu inspirativní)

Kam na dobré jídlo

Restaurace U Daňka, nacházející se v ulici U Lípy nedaleko brněnského náměstí, láká svými tradičními staročeskými pokrmy miliony milovníků dobrého jídla z Čech i ze zahraničí. Od roku 2016, kdy byla restaurace poprvé otevřena pro širokou veřejnost, její popularita jen vzrůstala a restauraci se dařilo nadmíru skvěle.

Nejen čeští turisté, ale dokonce i turisté z celého světa tuto restauraci navštěvují, aby ochutnali tradiční česká jídla - kachnu se zelím a houskovými knedlíky, svíčkovou na smetaně či daňčí guláš, jenž se stal hlavním lákadlem restaurace. A není se čemu divit. Myslím si, že málokde ochutnáte tak výborně uvařený a dochucený daňčí guláš jako právě v restauraci U Daňka.

Jsem si jistá, že snad každý, kdo do restaurace U Daňka zavítá, musí zažít nevídaný gastronomický zážitek, na který jen tak nezapomene. Kuchaři v restauraci jsou profesionálové, mnozí z nich studovali na světoznámých kulinářských školách. Jídla, jež vaří, jsou výborně dochucená, a jak se říká, vždy uvařená s láskou. Hlavní prioritou restaurace je spokojenost zákazníků, o čemž svědčí nejenom výtečné pokrmy, ale i rychlost a zdvořilost obsluhy a příjemné moderní prostředí.

Současná pandemie ovšem restauraci velmi negativně zasáhla. Zatímco v lednu tohoto roku navštívilo restauraci více než 400 hostů denně, v tomto měsíci zavítá k výdejnímu okénku restaurace stěží pár jedinců. Personál restaurace však vymyslel plán, jak tržby restaurace alespoň trochu navýšit. Nově si mohou lidé nechat jídlo z restaurace dovézt domů. Rozvážková služba zatím funguje jen v Brně a okolí, majitelé restaurace však uvažují o jejím rozšíření i do dalších měst, neboť se plán ukázal jako úspěšný a tržby se nepatrně zvedají.

Podle mého názoru by pokrmy nadaných kuchařů restaurace U Daňka měl ochutnat za svůj život každý milovník jídla. Doufejme, že se restaurace ze současné situace vzpamatuje a bude připravovat tradiční staročeské pokrmy pro své zákazníky ještě mnoho let. Myslím si, že přijít o tak skvělou restauraci by byla velká škoda.

Vytisknout (Ctrl+P) Stáhnout v PDF

Zdroj: ,

­­­­

Diskuse ke slohové práci
Restaurace U Daňka







Mapy webu Čtenářský deník - Životopisy - Čítanka - Spisovatelé Důležité informace Podmínky používání - Vyloučení odpovědnosti - Nastavení soukromí


Ověřovací kód Opište kód z obrázku (jiný kód ↑)